Kohus mõistis mehe oma elukaaslase julma tapmise eest pikaks ajaks vangi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu maakohus mõistis täna 41-aastase Vahur Siku süüdi oma elukaaslase julmas tapmises ja karistas teda selle eest kaheksa-aastase vangistusega.

Kohus suurendas Vahur Sikule mõistetud karistust Tartu maakohtu Valga kohtumaja mullu augustis mõistetud ja ära kandmata karistuse võrra kuue kuu võrra ning mõistis ärakandmisele kuuluvaks liitkaristuseks kaheksa aastat ja kuus kuud vangistust.

Kohus mõistis varem üle kümne korra kriminaalkorras karistatud Vahur Sikult välja sundraha, kaitsjatasu ja ekspertiisitasu ligi 4000 euro ulatuses.

Kahes elukaaslase löömisega seotud kehalise väärkohtlemise episoodis mõistis kohus Vahur Siku õigeks.

Mees oli naise kallal vägivallatsenud ka varem

Eeluurimisel kogutud andmetel toimus veretöö mullu 2. oktoobril, kui varem üle kümne korra kriminaalkorras karistatud Vahur tarvitas Valga linnas oma 37-aastase elukaaslasega alkoholi. Politsei andmetel tekkis nende vahel öösel sõnavahetus, mille käigus lõi Vahur naist korduvalt rusikaga, seejärel kägistas teda ning lõpuks pussitas rindu. Naine suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Politsei pidas Vahuri pärast veretööd kinni ja kohus võttis ta vahi alla. Kriminaalasja eeluurimisel selgus, et Vahur oli ka varasemalt naise kallal vägivallatsenud ning talle esitati lisaks mõrvale süüdistus kehalises väärkohtlemises. Kohtus süüdimõistmisel ootab teda kuni eluaegne vangistus.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Valga politsei ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Prokurör loobus kehalise väärkohtlemise süüdistusest

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin loobus septembri lõpus toimunud kohtuistungil kehalise väärkohtlemise süüdistuses ühest löömise episoodist. Samuti kvalifitseeris prokurör kohtuvaidluses Siku teise teo mõrva asemel ümber tapmiseks.

Seega palus prokurör Siku süüdi tunnistada ühes kehalise väärkohtlemise episoodis ja tapmises ning mõista talle kaheksa-aastane vangistus. Koos varem mõistetud karistuse ärakandmata osaga palus prokurör süüdistatavale mõista kaheksa aasta ja kuue kuu pikkune vangistus.

Siku kaitsja, vandeadvokaadi vanemabi Kalju Kutsar palus oma kaitsealuse kehalise väärkohtlemise süüdistuses õigeks mõista ja tapmise süüdistus kvalifitseerida ümber provotseeritud tapmiseks ning mõista Sikule karistus selle karistusmäärasid arvestades.

Prokurör otsustab edasikaebamise pärast motiveeritud kohtuotsusega tutvumist

Lõuna ringkonnaprokurör Milvi Väin ütles, et kohtu poolt mõistetud karistusmäär ühtis prokuröri taotletud karistusega, kuigi naise suhtes 2015. aasta septembris toime pandud kehalise väärkohtlemise süüdistuses mõistis kohus mehe õigeks. Õigeksmõistmise vaidlustamise otsustab prokurör motiveeritud kohtuotsusega tutvumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles