Kaitsjad taotlesid Pentuse ja Roode õigeksmõistmist

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Roode otsuse kuulutamisel Harju maakohtus.
Siim Roode otsuse kuulutamisel Harju maakohtus. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ringkonnakohtus olid täna arutlusel Autorollo kriminaalasja osapoolte kaebused juunikuisele otsusele.

Kui Siim Roode ja Väino Pentuse kaitsjad taotlesid esimeses kohtuastmes süüdi mõistetud meeste õigeksmõistmist, siis ringkonnaprokurör Maria Entsik taotles Roodele määratud rahalise karistuse karmistamist.

Ringkonnakohtu pressiesindaja ütles Postimehele, et kohus kuulutab otsuse 1. detsembril.

Harju maakohus mõistis Väino Pentuse ja Siim Roode tänavu juunis Autorollo kriminaalasjas süüdi kõigis neile süüks pandud episoodides ning mõistis Pentusele tingimisi vangistuse ja Roodele rahalise karistuse.

Maakohus mõistis Pentuse süüdi OÜ Autorollo maksejõuetuse tekitamises, maksevõime olulises vähendamises ja püsiva maksejõuetuse süvendamises, raamatupidamiskohustuse rikkumises, võltsdokumendi kasutamises ja omastamises ning karistas teda tingimisi kahe aasta pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga.  

2010. aastal ettevõtte sisulise juhtimise üle võtnud Siim Roodele mõistis kohus OÜ Autorollo maksejõuetuse põhjustamise ja dokumendi võltsimise eest rahalise karistuse 7644 eurot.

Roode ütles vahetult pärast kohtuotsuse väljakuulutamist, et tema oma süüd jätkuvalt ei tunnista ning kavatseb otsuse kindlasti edasi kaevata. Väino Pentuse esindaja teatas pärast otsuse kuulutamist, et ka tema hinnangul ei saa süüdimõistva otsusega nõustuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles