Külma põhjustatud rööpamurd katkestas Tallinna-Tartu rongiühenduse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kuna Jõgeva ja Kaarepere vahel avastati täna kella 14.40 ajal ilmselt käredast pakasest põhjustatud rööpamurd, jäi Tartu-Tallinna kiirrong Kaarepere jaama ootama, kus reisijad hiljem bussidele ümber istusid ning sõitu Tallinnasse jätkasid.

Kell 14.19 Tartust väljunud Tallinna kiirrongi reisijad paigutati kella 15.19 bussidele, mis viivad inimesed sihtkohta, vahendas Edelaraudtee hilinemisinfo.

Kell 14.07 Tallinnast väljunud Tartu kiirrongi reisijad istusid bussile ümber Tapal ning viiakse nendega sihtkohta. Kell 15.57 teatati, et reis Tapalt Tartu suunas on jätkumas, bussid kohe stardivad. Tamsalus ootab veel üks buss, millega olemise lahedamaks saab.

Kell 16.02 teatati, et ka reis Kaareperest sai bussidega liikuma ja neidki ootab Tamsalus ruumileevendus lisabussi näol. Kell 16.23 teatati 14.19 Tartu-Tallinna reisi asendusreis läbis Jõgeva.

Õhtuste Tallinna-Tartu ja Tartu-Tallinna suuna reiside väljumistes, kui AS Eesti Raudtee suudab rööpamurru kõrvaldada lubatud kolme tunni jooksul, Edelaraudtee hinnangul hilinemist ette näha ei ole.

Eesti Raudtee pressiesindaja Urmas Glase ütles Postimees.ee'le, et rööpamurd võib tekkida järskude temperatuurimuutuste korral, kui väikesed mõrad-praod paisuvad näiteks nii suureks, et rööbas läheb pooleks.

«Lubatud kolm tundi on hüpoteetiline parandamisaeg,» tunnistas Glase. «Raudtee saab korda siis, kui töömehed saavad katkise koha kinni keevitatud.»

Kell 16.35 said Eesti Raudtee töömehed katkise raudteelõigu remonditud ning rongid pääsesid jälle liikuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles