Sults: lunastan kasiinosaare miljarditega Tallinna koolid välja

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajatava puhkekeskuse suurim ja tähtsaim osa on kasiinosaar. Selle kõrvale jääb moodsa kontserdisaaliga kultuurisaar ning mõnusaks ajaveetmiseks mõeldud peresaar.
Rajatava puhkekeskuse suurim ja tähtsaim osa on kasiinosaar. Selle kõrvale jääb moodsa kontserdisaaliga kultuurisaar ning mõnusaks ajaveetmiseks mõeldud peresaar. Foto: OÜ Ars Projekt

Paljassaare lahte kasiinosaare rajamist vedava koolijuhi ja linnavoliniku Märt Sultsi sõnul kavatseb ta kompleksi müügist teenitava rahaga eraomanike käest välja osta Tallinna koolihooned.

Sults ütles Postimees.ee`le, et kolmest saarest koosneva kompleksi ehitamise alustamiseks vajalikud 300 miljonit krooni on tal samahästi kui olemas. Ta lisas, et projektile annab raha Saksamaa pank.

«Välismaal otsitakse ise taolisi projekte, rahastaja leidis mu ise,» märkis Sults.

Mehe sõnul on 300 miljonit krooni vaja selleks, et kolme saart - mängupõrgutega kasiinosaart, kultuurisaart ja lastesaart, hakata vee alt välja tooma. Ta lisas, et kui saared on vee alt välja toodud, saab neid juba ka Eestis laenu tagatisena pantima hakata.

Ühtekokku peaks kasiinosaare kompleks koolijuhi sõnul esialgsete hinnangute kohaselt maksma minema umbes 1,5 miljardit krooni.

Sults lausus, et pärast kompleksi valmimist on selle hinnaks vähemalt viis miljardit krooni ning müügist saadavate rahadega kavatseb ta erafirmade käest välja lunastada Tallinna koolid. Linn on koolide remontimise kiirendamiseks andnud kümme koolihoonet erafirmade kätte ning plaanib seda lähiajal teha veel nelja koolimajaga.

Septembris küsis Sults kasiinosaare rajamise alustamiseks vajaliku laenu toetamist ja aktsepteerimist ka linnavõimu käest, kuid linn teatas, et nemad ei saa anda nõusolekut sihtasutuse laenu taotlemiseks.

Sults ütles, et toonane kiri linnajuhtidele oli mõeldud linnavalitsuse informeerimiseks, sest ta teab, et linn ei saa taolist laenu garanteerima hakata.

Koolijuhi idee kohaselt oleks laste- ja kultuurisaarele pääs vaba, kuid kasiinosaarele oleks pääs rangete piirangutega. Sinna saamiseks peaks lunastama 5 000 - 10 000-kroonise pääsme.

Kolmest saarest oleks suurim just kasiino- ehk lõbustussaar, kuhu peaks äripinda tulema kokku 64 000 ruutmeetrit ning elu hakkaks käima ööpäev läbi.

Projekti järgi kerkib saarele esinduslik kasiinode keskus koos kõikvõimalike lõbustusasutustega, luksuslikud hotellid ning linna parima merevaatega korterelamu eriti rikastele inimestele.

Sultsi sooviks on raskendada noorte ja mängusõltlaste pääsu kasiinodesse. Sihtasutus Kasiinosaar kavatseb mehe sõnul homme sõlmida lepingu projekteerijaga, kes hakkab koostama detailplaneeringu algatamiseks vaja minevat eskiisi.

Sults lausus, et on kasiinosaare projekti jaoks 560 000 krooniga maha müünud ka oma BMW marki auto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles