Siht on paigas ja meeskond võtab vormi (5)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmeid militaarvõistlusi võitnud ja purjeka Lennuk teise tüürimehena ümber maailma seilanud Tiit Riisalo on uueks ränkraskeks väljakutseks presidendikantselei ülemana enda sõnul valmis.
Mitmeid militaarvõistlusi võitnud ja purjeka Lennuk teise tüürimehena ümber maailma seilanud Tiit Riisalo on uueks ränkraskeks väljakutseks presidendikantselei ülemana enda sõnul valmis. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eelmisel nädalal presidendi kantselei ülemaks määratud Tiit Riisalo sõnul toimub vabariigi aastapäeva kontsert Tallinnas Estonias ning esimese sisevisiidi teeb vastne riigipea Kersti Kaljulaid Virumaale.

- Millised on esimesed päevad välja näinud, kas järgmise kolme aasta kalendrid said täidetud?

Ei, nii kiiresti see töö kindlasti ei käi. Me oleme töö jaotanud kahte etappi: esmalt vaatame perioodi aasta lõpuni ehk enam-vähem sada päeva. Peame esimesed märgid selle ajaga maha panema. Selle aja jooksul peab selguma ka plaan järgmiseks viieks aastaks – milline saab olema Kersti Kaljulaidi presidentuuri üldine raam, millised on prioriteedid ja kuidas neid saavutada.

Väga olulises osas on sisuteemade nõunikud paigas ja nendega koos arutades sünnib see raam.

- Kas kõik nõunikud on paigas?

Ei ole veel. Kui räägime välis- ja julgeolekuteemadest, siis seal on Kyllike Sillaste-Elling ja Merle Maigre. Majandusplokis, mis on presidendile üks südamelähedasemaid, on Heido Vitsur. Kodanikuühiskonna osas on Urmo Kübar. Me oleme väga õnnelikud, et kõik need inimesed andsid nõusoleku tulla.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles