Puuetega noortel napib võimalusi huvitegevuseks

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puudega inimeste abivahendid.
Puudega inimeste abivahendid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Puuetega noortel on Eestis liiga vähe võimalusi huvitegevuses osalemiseks ning tihti ei ole noorsootöötajad nendega suhtlemiseks ette valmistatud, rääkisid Puuetega Inimeste Koja töötajad.

«Puudega noorel peaks olema samasugune valikuvõimalus ja õigus otsustada, millisesse laagrisse ma lähen, kas ma lähen koos tervete lastega, et integreeruda rohkem ühiskonda, suhelda tervetega, või ma lähen spetsiaalsesse laagrisse. Seda valikut tihti ei ole,» rääkis Puuetega Inimeste Koja juhatuse esimees Monika Haukanõmm ETV saates «Terevisioon», vahendas ERR Uudised.

Puuetega Inimeste Koja noortetöö spetsialist Getter Tiirik lisas, et paljud puudega noored ei saa huvitegevustes osaleda transpordi- või majanduslike raskuste tõttu.

Haukanõmme sõnul toetavad puudega noori pigem need sponsorid, kes on isiklikus elus puudega inimestega kokku puutunud. Ta mainis, et Põhjamaades on auasi toetada endast nõrgemaid ning on iseenesest mõistetav, et iga firma seda teeb, kuid Eestis veel nii kaugel ei olda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles