Kelmuse omaks võtnud ema pääses kurjategija staatusest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahe lapse ema Regina pääses kriminaalkurjategija staatusest, kui oli nõus vanemahüvitise väljapetmise avalikuks tulles hüvitama riigile tehtud kahju ja maksma riigituludesse 888 eurot.

Sellise otsuse langetas tänavu 14. aprillil Jõhvi kohus, lähtudes sellest, et kelmuses kahtlustatud naisel on kaks alaealist last ning ta on varem kriminaalkorras karistamata. Regina sattus uurimise alla siis, kui maksuametile hakkas silma kummaline asjaolu: Ida-Virumaal elava naise nimel tasus sotsiaal- ja tulumaksu firma, millel polnud reaalset majandustegevust.

Regina ja tema fiktiivne tööandja jätsid riigile mulje, nagu oleks naine olnud alates 2011. aasta 14. maist ettevõtte palgal. Et naine oli lapseootel, kandis ettevõte alates sama aasta oktoobrist nelja kuuga tema nimel riigile 14 764 eurot tulu- ja sotsiaalmaksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles