India kohus arutas laevakaitsjate kaebust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

India kohtus toimus eile istung Eesti laevakaitsjate edasikaebuse arutamiseks, kuid täpsemaid detaile ei olnud lehe trükkimineku ajaks veel teada.

Eesti välisministeeriumi pressiesindaja Sandra Kamilova ütles, et järgmine kohtuistung on tõenäoliselt 25. oktoobril. Laevakaitsjate kaebuse arutamist on varem kolm korda edasi lükatud, viimati tehti seda juuli algul.

Eesti ja Briti laevakaitsjad kaebasid edasi neile relvadega riiki sisenemise eest mõistetud viieaastase vanglakaristuse jaanuari lõpus.

Eesti valitsus kiitis Indiaga sõlmitava vangide vahetuse lepingu heaks juuli algul ja nüüd ootab leping India poole heakskiitu. Samas ei saa laevakaitsjaid lepingu alusel Eestisse tuua nii kaua, kuni nad endale määratud kohtuotsust vaidlustavad.

Eesti välisministeeriumi poliitikaküsimuste asekantsler Kyllike Sillaste-Elling avaldas augusti lõpus Tallinnas välisministeeriumide poliitilistel konsultatsioonidel India esindajatele Eesti poole kahetsust laevakaitsjate kohtuprotsessi venimise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles