Komisjon uurib võimalikku kauplemist mõjuvõimuga (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik.
Artur Talvik. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu korruptsioonivastase komisjoni opositsioonipoliitikud soovivad president Toomas Hendrik Ilvese Ärma talu toetuse asjaolude väljaselgitamiseks ära kuulata toona Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhiks olnud Maria Alajõe, endise majandusministri Juhan Partsi ja ettevõtlusminister Liisa Oviiri.

«Mingit tohutut uurimisakti ei tule, tahame vaid meie võimaluste piires tegutseda ja kindlaks teha, kas antud juhtumis ei olnud mõjuvõimuga kauplemist presidendi kantselei poolt,» ütles komisjoni esimees, vabaerakondlane Artur Talvik ERR Uudistele ning lisas, et selliseid küsimusi pole veel esitatud.

2012. aastal, kui Ärma talule tehti tingimuslik tagastamisnõue, oli Parts majandusminister, kellele EAS allus, praegu on sihtasutus Oviiri haldusalas.

Alajõe, Partsi ja Oviiriga on komisjonil kavas vestelda 7. novembri istungil.

Enne lahutust president Ilvesest kuulus Ärma talu haldav OÜ Ermamaa Evelin Ilvesele, kellel aitas EASiga asju ajada presidendi toonane kantseleiülem Siim Raie.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles