Saare maavalitsus tellib Ruhnule lisalende

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu saar
Ruhnu saar Foto: Irina Mägi

Saare maavalitsus on tellinud lisalende Ruhnu saarele, millega ühendust pidanud parvlaev Runö langes tehniliselt rivist välja, lisaks otsib majandus- ja kommunikatsiooniministeerium lahendust alternatiivseks laevaühenduseks.

Ministeeriumi pressiesindaja ütles BNSile, et Saare maavalitsus on tellinud Ruhnu saarele lisalende ning kui esialgsete plaanide kohaselt pidi lisareis toimuma sel neljapäeval, siis praeguste kokkulepete kohaselt leidis üks lisalend aset juba sel kolmapäeval. Järgmine lisalend toimub neljapäeval ning üks ka reedel. Samuti on plaanis teha neljapäeval saarele ka üks kaubareis.

Pressiesindaja lisas, et ministeerium tegeleb aktiivselt lahenduse otsimisega laevaühenduseks Ruhnu saarega, kuna lisaks reisijatele on vajalik saarele vedada ka kaupa.

Laupäeva hommikul Ringsu sadamast väljudes puutus laev muulide vahelisel veeteel kokku veealuse objekti või merepõhjaga, mistõttu aluse masinad seiskusid. Masinate käivitamise järel ilmnes vasakul sõukruvil vibratsioon. Kuigi oktoobri lõpuni oli vedajal jäänud teha veel neli reisi, teatas Väinamere Liinid kolmapäeval, et Runö tänavune hooaeg on lõpetatud.

Kuna riik maksab vedajale iga teostatud reisi eest, siis tegemata jäänud reiside eest riik laevafirmale ei maksa, lisas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles