Assar Pauluse jõugu süüasjas eraldatud süüdistatavate osas algas protsess algusest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Assar Paulus Harju maakohtus.
Assar Paulus Harju maakohtus. Foto: Jaanus Lensment

Eesti kuritegeliku ilma liidriks tituleeritud Assar Pauluse süüasjast eraldatud süüdistatavate osas algas kolmapäeval kohtuprotsess taas algusest, sest ühe rahvakohtuniku haigestumine ei võimaldanud tal protsessiga edasi minna.

Haigestunud rahvakohtuniku asemel oli kolmapäeval kohtukoosseisus uus rahvakohtunik ning prokurör ja kaitsjad pidasid avakõne, seejärel kinnitasid kõik 14 süüdistatavat, et nad end üheski süüdistusepunktis süüdi ei tunnista, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR.ee-le.

Kohtuprotsess jätkub neljapäeval tõendite uurimisega.

Eelnevalt läksid samas kriminaalasjas eesotsas Paulusega prokuratuuriga karistuste osas kokkuleppele ning nende jaoks on kohtuprotsess jõustunud otsuse tõttu lõppenud, kokkuleppega mitte nõustunud 14 süüdistatava protsess jätkub üldmenetluses.

Septembris tunnitas kohus Pauluse süüdi kuritegeliku ühenduse loomises, juhtimises, dokumendi võltsimises ning võltsitud dokumendi kasutamises ja mõistis talle seitsmeaastase vangistuse, ühtlasi konfiskeeris kohus Pauluselt 20 000 eurot, mis oli konfiskeerimise tagamiseks deponeeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles