Taliban ründas taas poodi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud sündmuspaigal.
Politseinikud sündmuspaigal. Foto: SCANPIX

Taliban ründas täna taas suurt poodi Kabulis. Sel korral oli sihtmärgiks Kabul City Centre kaubanduskeskus Safi hotellis, kus vanasti elas ja töötas ka Eesti asjur. Uudistevõrgu AFP teatel hukkus tänases rünnakus kaks kaubanduskeskuse turvatöötajat.


Afghanistani siseministeeriumi pressiesindaja Zemarai Bashary sõnul lasi terrorist end õhku Kabul City Centre sissepääsu juures. «See oli üks plahvatus,» kirjeldas ta. «Valvurid peatasid ta sissekäigu juures, ta lasi end õhku ja tappis kaks ja vigastas veel kaht läheduses seisnud eraturvafirma relvastatud töötajat.»

2005. aastal avatud Kabul City Centre oli Afganistani esimene moodne kaubanduskeskus. See suurpood tugevdas oma turvameetmeid pärast mullu veebruaris aset leidnud rünnakut Safi Landmark hotellile, kus hukus 16 inimest – nende seas üks Prantsuse, üks Itaalia ja seitse India kodanikku. Nüüd otsitakse ostlejad enne keskusse sisenemist läbi.

Sellesama möödunudaastase rünnaku järel koliti Safi Landmarkist minema ka Eesti asjuri kontor.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles