Hommik Tallinnas, päev Helsingis, õhtu Riias (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidentide Kersti Kaljulaidi ja Raimonds Vējonise esimene ametlik käepigistus ajaloolises Riia lossis.
Presidentide Kersti Kaljulaidi ja Raimonds Vējonise esimene ametlik käepigistus ajaloolises Riia lossis. Foto: Sander Ilvest

President Kersti Kaljulaid käis eile riigipeana oma esimesel välisvisiidil Soomes, kus kohtus president Sauli Niinistö, parlamendi spiikri Maria Lohela ja välisminister Timo Soiniga.

Kaljulaid ütles Helsingis koos Niinistöga antud ühisel pressikonverentsil, et Venemaale tuleks Süüria sündmuste tõttu kehtestada lisasanktsioonid juhul, kui rahvusvaheline üldsus leiab, et need avaldavad mõju, olgu või pikema aja jooksul.

Eesti riigipea sõnul pole saladus, et Venemaa suhtes kehtestatud sanktsioonid on avaldanud mõju ka Eesti ja Soome kaubavahetusele idanaabriga ning sanktsioonide mõju majandusele jätkub. «Samas tuleb arvestada, et me räägime reaalsetest inimeludest Süürias ja Ida-Ukrainas,» rääkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles