Slovakid tõrjuvad tundmatut

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja, Bratislava-Tallinn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Minge koju» kuulutab immigratsiooni- ja islamivastaste meeleavaldajate plakat mullu septembris Slovakkia pealinnas Bratislavas toimunud meeleavaldusel.
«Minge koju» kuulutab immigratsiooni- ja islamivastaste meeleavaldajate plakat mullu septembris Slovakkia pealinnas Bratislavas toimunud meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Slovakkia ei anna varjupaika moslemitele, võtab vastu vaid kristlastest põgenikke ning kontrollib kõiki riiki saabuvaid islamiusulisi, lubas Euroopa Liidu praeguse eesistujariigi Slovakkia peaminister Robert Fico pärast mulluseid terrorirünnakuid Pariisis.

Ficol oli tõsi taga. Tema kodumaa ja Ungari on kaevanud kohtusse Euroopa Liidu lahenduse paigutada põgenikud liikmesriikide vahel ümber kvootide alusel. Alles hiljuti kuulutas Fico, et kvoodisüsteem on poliitiliselt surnud.

Fico ei soovi midagi kuulda ka ELi saabunud põgenike automaatse ümberjagamise mehhanismist. Sellele on toetust avaldanud mitu mõjukat liikmesriiki eesotsas Saksamaaga, kes näevad selles lahendust tulevikus esile kerkida võivateks kriisiolukordadeks. Liikmesriigi enda heakskiiduta ei saa sinna käsu korras inimesi saata, ütleb Fico vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles