Pöörane video: slackline'i maailmameister kõnnib Valaste joa kohal

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaal Valaste külas sai täna näha ebatavalist vaatepilti - adrenaliinijanused noormehed tegid joa kohale pingule tõmmatud slackline'il trikke.

Teiste seas oli ka oma ala maailmameister Jaan Roose, keda näeb ka videos slackline'il kõndivat. Video tegi Maris Hellrand.

Roose pole mitte ainult slackline'i ehk köieakrobaatika tippmeister, vaid on vaatamata oma noorele eale püüdnud juba suurt tähelepanu ka väljaspool Eestit. Nii on ta osalenud Madonna 2012. aasta MDNA-i maailmatuuril ja esinenud megastaariga USA suurimal spordisündmusel Super Bowl Half Time Showl, mida vaatas 114 miljonit inimest.

Slackline on kahe tugipunkti vahele paigaldatud elastne nailonlint, millel harjutatakse tasakaalu seismist, kōndimist ja oskuste arenedes tehakse trikke alates spagaadist, lōpetades saltodega, kirjutab Vabadussport.

Tavaliselt paigaldatakse slackline kahe tugeva puu vahele. Kinnitamiseks kasutatakse ka tugevaid poste ja rasketehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles