Tartmuse direktor uurib New Yorgi kunstielu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rael Artel tegi endast foto, kui külastas Barbara Gladstone'i galeriis Ugo Rondinone näitust «The Sun at 4pm».
Rael Artel tegi endast foto, kui külastas Barbara Gladstone'i galeriis Ugo Rondinone näitust «The Sun at 4pm». Foto: Erakogu

Tartu kunstimuuseumi ehk Tartmuse direktor Rael Artel võitis tänavu kevadel Eesti kaasaegse kunsti arenduskeskuse korraldatud avaliku konkursi, mis võimaldab tal viibida kaks kuud New Yorgis maailmamainekas ISCP residentuuris, et keskenduda kuratoorsele uurimistööle ja käia sealsetes kunstiasutustes. Küsimused ja vastused liikusid Tartu ja New Yorgi vahet meilitsi.

Kuidas on läinud New Yorgis esimesed nädalad?

Väga intensiivselt! Eripalgelise kultuuripärandi ja elavate loojate kontsentratsioon on siin tohutu, nii et kolme nädalaga olen näinud kindlasti rohkem kunsti kui Tartus kahe aasta jooksul. Lisaks näitustele olen käinud galeriides ja performanceˇitel. Ka kahel seminaril, näiteks viimane oli mittekoloniaalse muuseumi teemal. Ning loomulikult olen käinud lugematul hulgal näituseavamistel, mida on siin igal õhtul vähemalt 10–20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles