Tallinna öömajades jätkub kohti ka pakasega

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutute öömaja.
Kodutute öömaja. Foto: Toomas Huik.

Ehkki pakaselised ilmad toovad öömajadesse tavalisest enam öömajalisi, on seni kohti jätkunud. Ööl vastu teisipäeva said linna öömajades peavarju 165 inimest.

Alasi tänava öömajas majutati 72, Akadeemia teel 35 ja Kopli tänaval 58 inimest, vahendas Raepress.

Tallinna linnavalitsus otsustas seoses ilmade külmenemisega hoida kodutute öömaja Mustamäel avatuna kogu ööpäeva jooksul, Kopli öömaja on avatud kella 18-09 ja külma
püsides jääb nädalavahetusel ööpäevaringselt avatuks.

Praegu saavad peavarjuta inimesed päeval aega veeta Tallinna Hoolekandekeskuse
Suur-Sõjamäe 6a asuvas kodutute päevakeskuses, kus pakutakse ka sooja teed ja
kiirtoitu.

Kõigil abivajajatel on võimalik päevasel ajal olla soojas ka Päästearmee Lootuse Majas aadressil Laevastiku 1a. See on Päästearmee andmetel avatud esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti kella 12-17 ning teisipäeviti ja neljapäeviti kella 11-17.

Abilinnapea Merike Martinsoni kinnitusel kedagi abita ei jäeta. Tema sõnul on varjupaikades olemas madratsid, mida saab vajadusel kasutusse võtta ning jagatakse ka sooje riideid. "Iseasi, kas nõustutakse öömajade sisekorranõuetega, mis keelavad alkoholitarvitamise,“ ütles abilinnapea.

Purjus ja agressiivsetele klientidele, kes takistavad varjupaiga tööd ja häirivad teiste öörahu, kutsutakse abilinnapea sõnul politsei, kes viib nad kainestusmajja kainenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles