Kose vallas hävis suures tulekahjus lipumastivabriku lao- ja tootmishoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Kose vallas Kolu külas teisipäeva õhtul puhkenud suur tulekahju hävitas Flagmore ASi lipumastivabriku lao- ja tootmishoone, inimesed põlengus kannatada ei saanud.

Häirekeskusele andis tulekahjust teada turvafirma patrull kell 21.13. Põhja päästekeskuse pressiesindaja teatel oli tegu suure tulekahjuga – lahtise leegiga põlenud vabriku suurus on umbes 120x18 meetrit.

Päästjad hoidsid ära tule leviku kontorile ja teisele laohoonele, kuid kahekorruseline vabrikuhoone hävis tules täielikult.

Kustutustöid segasid esialgu ka mitmed hoones toimunud plahvatused. Pressiesindaja sõnul polnud õhtul veel täpselt teada, mis hoones plahvatas.

Hoone kustutustööd lõpetati kell 3.39. Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul sai põleng alguse hoone laoruumist, kuid selle täpsema põhjuse peab selgitama uurimine.

Päästjad käisid kohapeal ka täna hommikul, et teha järelkustutust.

Firma juhataja Rivo Sisas tunnistas hilisõhtul sündmuskohalt, et esialgu pole veel aimugi, millest kahjutuli lahti läks. Põlengust õnnestus päästa vaid kontorihoone, tehas kogu sisustuse, tehnika ja tootmisvahenditega hävis. Sisas nentis, et kuna tootmisel kasutab firma kemikaale, siis oli tehases ka neid.

Sisas märkis, et tehas oli kindlustatud, kuid kindlasti tähendab hoone häving firmale pikemat sunnitud tootmispausi. Kas uus hoone ehitatakse üles samas kohas Kolu külas, on samuti veel selgusetu.

Firma kodulehe andmetel kuulub Flagmore AS Flagholding OY kontserni, mis on maailma suurim klaasplastikust lipumastide ja Põhjamaade suurim lippude valmistaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles