Eesti keeldub üha sagedamini viisa andmisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viisade kontrollimine. Foto on illustreeriv.
Viisade kontrollimine. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

Siseminister Marko Pomerants kinnitas riigikogu ees, et Eesti keeldub üha sagedamini taotlejatele viisa andmisest, enamasti on põhjuseks kehtestatud sissesõidukeeld või põhjendatud kahtlus välismaalase eesmärkide suhtes.

Eesti välisesindustele ning politsei- ja piirivalveametile esitati mullu kokku 120 804 viisataotlust, märkis turvalisuspoliitika põhisuundade 2010. aasta aruannet riigikogus ette kandnud siseminister.

Viisataotluste arv kasvas möödunud aastal 15,5 protsenti. «Viisa andmisest keeldumise tõus oli samuti märkimisväärne, koguni 32 protsenti,» kinnitas Pomerants.

«Viisa andmisest keelduti 2964 korral. Keeldumiste peamisteks põhjusteks olid välismaalastele kehtestatud sissesõidukeeld, oht avalikule korrale või riigi julgeolekule ning põhjendatud kahtlused välismaalaste väidetava reisi eesmärgi vastavusele tegelikule eesmärgile,» sõnas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles