Kaljulaid alustas Virumaast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi

President Kersti Kaljulaidi eilne esimene sisevisiit kodumaal viis ta Lääne- ja Ida-Virumaale. Põhjus, miks valituks osutus just Virumaa, seisnes riigipea sõnul selles, et seal on palju huvitavaid ettevõtteid ja inimesi, kellel on maailmast erinevad arusaamad.

Visiit algas Vihula mõisast, kuhu oli kogunenud ligikaudu 50 inimest, et saada osa esimestest kõrgematest sotsiaalkaitse kursustest. Sõna võtsid eksperdid, ettevõtjad ja poliitikud ning kõneles ka president. Oma kõne lõpetas ta soovitusega koguda talgute korras kokku folkloor selle kohta, kuidas inimestele pakutud riigi teenus «istus nagu sea selga sadul», ning mõelda nende andmete põhjal, kuidas «anekdootidest teha edulood».

Kaljulaid käis ka kahes ettevõttes. Palmsi kaubamärgi all metsatehnikat tootva OÜ Palmse Mehaanikakoda juhi Anti Puusepa sõnul oli alguses väike ärevus sees, sest kuigi ministritele on varemgi tulnud ettevõtet tutvustada, pole president veel külla sattunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles