Suvine õiteilu talletus kangaisse

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaülikooli koolitusjuht Piret Tegova näitas Kristin Sule valmistatud Torma kihelkonna rahvariidekomplekti. Tema ees laual on kooli juhendaja Airi Gailiti seentega värvitud lõngadest kootud seelikukangad ja kindad.
Rahvaülikooli koolitusjuht Piret Tegova näitas Kristin Sule valmistatud Torma kihelkonna rahvariidekomplekti. Tema ees laual on kooli juhendaja Airi Gailiti seentega värvitud lõngadest kootud seelikukangad ja kindad. Foto: Sille Annuk

Suured villased tekid, mis tervitavad rahvaülikooli Vaksali õppehoonesse sisenejat, on kaetud lopsakate roosade, kollaste ja punaste roosidega, ent sellesse värvikirevasse muhu tikandisse on peidetud ka hernekaunad ja ilusad mälestused.

Rahvaülikoolis avatud rahvusliku käsitöö näituse iga eksponaadi juures võiks rääkida selle sünnist põneva loo. Needsamad õitemerre mattunud tekid on valminud Tartumaal elava Leili Veeberi käe all pikkadel talveõhtutel.

Veeber meenutas, et suurema teki tikkimiseks kulus tal kaks talve ja küllalt oli hetki, mil ta tahtnuks töö nurka visata, ent rahvaülikooli juhendaja  Virve Valtmann-Valdson suutis teda innustada siiski jätkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles