Eesti köök paneb Prantsuse sõdurite vapruse proovile

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsioonilisest traditsioonilisem jõulusöök – verivorst keedukartuli ja hapukapsaga.
Traditsioonilisest traditsioonilisem jõulusöök – verivorst keedukartuli ja hapukapsaga. Foto: Peeter Langovits

Ratatouille, küülikukoib ploomidega, vasikaliharulaad seentega, pardifilee lõigud kirssidega, omlett servikutega ja nii edasi. Niimoodi on harjunud kasarmus sööma Prantsuse sõdurid. Aga 300 neist ootab kevadel ees Eesti köök.

Kevadel tuleb Tapale 300 prantslast, kes teevad tutvust verivorsti, hapukapsa ja ahjuseaga. Üksiti avaneb neil võimalus ära proovida sült, kama ja hapukoor. Postimees pöördus Prantsusmaa Helsingi suursaatkonna poole ja sai sõjaväeatašee assistendilt Oliver Herbas’lt kolme sõjaväeüksuse lõunamenüü. Sinna kõrvale palusime Tapa sõjaväesöökla menüü. Näiteid mõlemast näeb selle loo juures.

Tapa söökla toidul pole häda mitte midagi, see on kvaliteetne kraam. Kõlbab isegi ameeriklastele, ehkki üks neist väljendas just Roald Johannsoni saates (Kanal2) suurt igatsust kodukandi itaaliapärase toidu järele. On kõlvanud ka inglastele ning taanlaste menüü on meie omaga võrdlemisi sarnane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles