Motopolitsei lõpetas tänavuse hooaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motopolitsei
Motopolitsei Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Motopolitsei lõpetas tänavuse hooaja, et järgmisel kevadel oma kaherattalised taas tänavatele tuua.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtiva korrakaitseametniku Kalmer Tikerpe sõnul on motopolitseinikud sunnitud otsad kokku tõmbama, kui õhutemperatuur on juba püsivalt alla kümne soojakraadi.

«Nagu kevadel mainisime, siis viiakse igal kevadel politseinike seas läbi niinimetatud soojenduskoolitus, et sõiduvõtted ja -harjumus taas meelde tuletada. Sel aastal toimus see aprilli viimastel päevadel ja kõik sellel osalenud ligi 20 politseiametnikku hooaja jooksul ühel või teisel moel tsiklite peal ka ametis olid,» rääkis Tikerpe BNS-ile.

Tema sõnul on motopolitseinike peamised ülesanded eelkõige seotud liiklusjärelevalvega ja suurüritustel turvalisuse tagamisega, aga sageli osaletakse ka erinevatel ennetusüritustel. Liiklusjärelevalves on motopolitseinike peamine töövaldkond sõidukite kiiruse mõõtmine, puhumisaktsioonide julgestamine ja kindlasti ka kaherattaliste liiklusvahendite järelevalve, kuna motopolitseiniku eriteadmised mootorrataste ja mopeedide tehnilistest eripäradest on sageli põhjalikumad. Suurürituste puhul, sealhulgas spordivõistlustel, on motopolitsei sageli eskortija rollis.

Hooaja jooksul olid kasutuses kõik PPA mootorrattad, millede seas on markidest esindatud Yamaha, Honda, Kawasaki, BMW ja Suzuki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles