Alates homsest on maanteedel suurim lubatud sõidukiirus 90 km/h

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talveperioodil tohib Eesti teedel sõita maksimaalselt 90 km/h.
Talveperioodil tohib Eesti teedel sõita maksimaalselt 90 km/h. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuna praeguste ilmaoludega võivad teed ootamatult libedaks muutuda, tühistatakse Eesti riigiteedel suurima lubatud sõidukiiruse 100 ja 110 km/h kehtivus, suurimaks lubatud sõidukiiruseks jääb seega 90 km/h, teatas maanteeamet.

«Talviselt libe tee vajab sõidukijuhtidelt suuremat tähelepanu ja teiste liiklejatega arvestamist. Selleks, et ohutult sihtpunkti jõuda, tuleb sõidukijuhtidel valida teeoludele vastav sõidukiirus ning ohutu sõidustiil – lubatud suurim piirkiirus ei ole kohustuslik,» ütles maanteeameti pressiesindaja Evelin Kütt.

Ta märkis, et teekasutaja ootused talvisteks sõidutingimusteks on viidud väga kõrgele, kuid sõidukijuht peab alati arvestama, et talvised sõiduolud erinevad kardinaalselt suvistest ning lumist ja libedat teed tuleb võtta normaalse nähtusena.

«Enne talve tuleb sõidukijuhtidel üle vaadata oma auto ja selle varustus. Oluline on sõita tehniliselt korras ja talvehooajaks ettevalmistatud sõidukiga. Kontrolli, et pidurid, tuled ja kojamehed oleksid töökorras,» lisas Kütt. 

Tänavu sai kiirusega 110 km/h sõita kokku 133 kilomeetril ning viie kilomeetri pikkuses tõsteti kiirust 100-le km/h. Piirkiiruseid tõsteti vaid neljarajalistel eraldatud sõidusuundadega maanteedel. 

Talverehvid peavad kõikidel sõiduautodel all olema 1. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles