Kruuda laiendas oma maja riigimaale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda
Oliver Kruuda Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Ärimees Oliver Kruuda on oma Nõmmel asuvat maja laiendanud nii, et osa garaažist ulatub riigile kuuluvale krundile.

Maa-ameti nõunik Andres Põld ütles, et maa-ameti töötajad käisid eile riigile kuuluvat Helbe tänava krunti vaatamas ja tõdesid, et sinna on tekkinud võõras ehitis. Riigi omandisse saadi Helbe 9b krunt 2005. aastal ja siis sel maal ühtegi ehitist ei olnud.

Ebaseaduslikust ehitisest saadi teada eile Eesti Päevalehe pärimise peale. «Maa-amet ei suuda füüsiliselt kõiki riigile kuuluvaid krunte pidevalt kontrollimas käia,» sõnas Põld.

Nüüd esitas maa-amet Tallinna linnavalitsusele päringu, et saada teada, kas linn on sellele krundile ehituseks luba andnud. «Ootame vastust, kuidas sai keegi omavoliliselt ehitada, kas linn on andnud mingeid lube,» lausus nõunik.

Maa-amet pani Kruuda maja naabrusse jääva 3100-ruutmeetrise elamumaa alghinnaga 3,12 miljonit krooni septembri lõpus müüki. «Põhjus on nagu ikka - riigile raha teenimise eesmärgil, riigile pole seda krunti vaja,» sõnas Põld.

Ebaseadusliku ehitise korral on lahendusi põhimõtteliselt kaks: kas maja maha lõhkuda või hiljem seadustada. «On ka seda tehtud, kuid kui hoone on ehitatud võõrale krundile, siis ma ei teagi kohe, mis teha annab,» märkis Põld.

Küsimusele, kas hoone seadustamine oleks lihtne, kui Kruuda riigilt krundi ära ostaks, vastas Põld: «Ostmisel on kõik kodanikud võrdsed. Kes teeb parima pakkumise, sellele riik krundi müüb.» Samas rõhutas ta, et müügis oleval riigimaal pole detailplaneeringut ega antud ühtegi ehitusluba.

2006. aasta sügisel tegi Kruuda kõnealusel riigimaal metsa ebaseaduslikku lageraiet, mis tõi kaasa kriminaalmenetluse. See lõpetati tingimusel, et Oliver Kruuda kohustus tegema 100 tundi üldkasulikku tööd ning hüvitama keskkonnale tekitatud kahju kokku 260 000 krooni.

 ARHIIV!   Kruuda peab tegema 100 tundi üldkasulikku tööd

                Kruuda metsaraiega seoses alustati kriminaalmenetlust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles