Andmekaitse saab kaebusi Geni portaali info kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geni.com avaleht
Geni.com avaleht Foto: Repro

USA internetiettevõtte Geni portaalis on vabalt leitavad andmed inimeste põlvnemise kohta, mistõttu on inimesed andmekaitseinspektsioonile kaebusi esitanud.

AKI-i järelevalvedirektori kohusetäitja Andres Ojaver ütles ERRi raadiouudistele, et alates 2010. aasta aprillist on neile laekunud viis kaebust isikuandmete avalikustamise kohta Geni portaalis.

Ojaveri sõnul on põhjendatud kaebuste puhul tehtud järelepärimine isikule, kes on andmed üles pannud ja seni on palutud kas andmed kustutada või muuta avalikkusele mittekättesaadavaks. Seni on inimesed seda ka teinud.

Ojaver lisas, et kui sugupuu nimekirja koostatakse isiklikul otstarbel, ei tohiks see olla avalikult kättesaadav, sest vastasel juhul kohaldub seaduse nõue nõusolekuks ehk kõik isikud, kes on sugupuus kirjas, peaksid olema andnud kirjaliku nõusoleku seal olemiseks.

Genealoog Fred Pussi sõnul peaks inimesed mõtlema, kas nende sugulased soovivad, et nende andmed oleks avalikult nähtavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles