Noored mälestavad küüditatuid küünalde süütamisega

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünalde süütamise aktsioon möödunud aastal Tallinnas Vabaduse väljakul.
Küünalde süütamise aktsioon möödunud aastal Tallinnas Vabaduse väljakul. Foto: Peeter Langovits

Noorteühendused kutsuvad inimesi kokku, et meenutada 25. märtsil küünalde asetamisega üht Eesti ajaloo traagilisemat sündmust, kui mõne päeva jooksul viidi Eestist Siberisse üle 20 000 inimese.

MTÜ Tulipisar, Eesti Üliõpilaskondade Liit, Eesti Õpilasesinduste Liit ja Eesti Noorteühenduste Liit ootavad inimesi küünlaid süütama 25. märtsil algusega 18.00 Tallinna Vabaduse väljakule ja Tartu Raekoja platsile. Samal ajal süütavad Eesti seltside ühendused välisriikides küünlad. Kõigil tulijatel palutakse küünlad kaasa võtta.

«Küünlaid süüdates mõtleme hetkeks elu põhiväärtustele. Hoiame elavana mälestust süütute inimeste kallal toimepandud inimesevastasest kuriteost, et küüditamised ei korduks enam kunagi,» märgivad noored oma pressiteates.

Möödunud aastal süüdati Vabaduse platsil märtsiküüditamise aastapäeval üle 20 000 küünla.

«Enam kui 20 000 mälestusküünla üheaegne süütamine kujunes tõeliseks rahvaürituseks. Teatud määral on see ka manifestatsioon põlvkondade järjepidevusele ja suunatud seega nii olevikku kui tulevikku,» ütles aktsiooni eestvedaja Tanel Tsirgu toona Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles