Elanikud: 21. kooli staadionilt lendavad pallid lõhuvad meie aknaid

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna 21. kool.
Tallinna 21. kool. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Gonsiori 17a maja elanikud protestivad Tallinna 21. kooli staadionil valitseva korralageduse vastu, mille tulemusel lõhutakse nende maja aknaid ja nende autosid ning noortekambad lärmavad ja joovad staadionil alkoholi.

«Staadionil mängitakse pidevalt jalgpalli, aga aia kõrgus väravate taga ei ole piisav ja pallid lendavad sellest üle - sellel suvel on kaks korda löödud katki meie maja kolmanda korruse aken, pidevad löögid toimuvad maja seina ja akende vastu, vihmaveetorud on mõlki taotud, valgustusprožektorid saavad pihta,» teatas Gonsiori 17a korterühistu ja selle juhatuse esimees Mart Laid oma kirjas linna haridusametile ja kesklinna valitsusele.

Ühistu märkis, et samuti kukuvad pallid ühistu territooriumile pargitud autodele. Sellega rikutakse ja lõhutakse meie omandit, märkis korteriühistu juhatuse esimees.

Majaelanikud tõdesid, et üle aia lennanud palli ära tuues ületavad noored piirdeaeda, mille tulemusel lõhutakse väravate ja aia võrku ning prügikasti kaas on puruks tallatud. Samuti taovad pallimängijad nende sõnul nahkkera vastu staadioni metallvõrku otse elumaja akende all, mis tekitab kolinat.

«Inimesed ei suuda elada sellise pideva müraga, eriti kui tahaks akent lahti hoida,» seisab ühistu kirjas. Samuti tõdevad elanikud, et probleem on just staadionile pärast koolitunde tulevate noortekampade tegevusega, mitte aga kooli kehalise kasvatuse tundidega.

«Kooli tundide ajal on tegevus staadionil kontrolli all, aga õhtuti, nädalavahetustel ja vaheaegadel muutub see talumatuks,» märkisid elanikud. «Meil ei ole midagi sportimise vastu, kuid see anarhia tuleb lõpetada, sest ka majaelanikel on õigus normaalsele elukeskkonnale.»

Ühistu teatel tarbivad staadionile kogunevad noortekambad seal ka alkoholi ja suitsetavad ning lõhuvad staadioni inventari.

Elanikud soovivad linnalt, et staadionit piiravat aeda tuleks ehitada 3-4 meetrit kõrgemaks ning väravate tagant tuleks aeda tugevdada, et see ei koliseks nii palju. Samuti tuleks ühistu sõnul piirata staadionile sissepääsu koolivälisel ajal ning spordiväljakule seada kaameravalve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles