Soome peaminister Juha Sipilä tuleb Tallinna töövisiidile

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Juha Sipilä ja Eesti peaminister Taavi Rõivas.
Soome peaminister Juha Sipilä ja Eesti peaminister Taavi Rõivas. Foto: Mihkel Maripuu

Soome peaminister Juha Sipilä tuleb ülehomme Eestisse töövisiidile ja kohtub peaminister Taavi Rõivasega. Peaministrid annavad kohtumise järel ühise pressikonverentsi.

Peaministrite kohtumise põhiteemad on Eesti ja Soome kahepoolsed suhted, sealhulgas koostöö IKT valdkonnas, majanduskoostöö ning Eesti vabariik 100 ja Suomi 100 tähistamine.

Samuti käsitletakse kohtumisel Euroopa julgeolekuolekuolukorraga seonduvat ja Euroopa Liidu päevakajalisi teemasid, sealhulgas Eesti Euroopa Liidu eesistumist.

Peaminister Taavi Rõivase sõnul on regulaarsed kohtumised naaberriikide kolleegidega olulised erinevate koostööprojektide jaoks. «Näiteks hiljuti Brüsselis allkirjastatud BalticConnectori rahastamisleping oli nii Soome kui Eesti mitme peaministri tiheda suhtlemise ja regulaarse kohtumise tulemus,» ütles peaminister ja lisas, et kohtumistel on oluline osa ka päevakajaliste küsimuste arutelul.

Tänavu mais allkirjastasid Rõivas ja Sipilä ühisdeklaratsiooni esialgse teekaardiga Eesti ja Soome vahelise andmevahetuse ja e-teenuste käivitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles