Kaljulaid ütles kirikule ära (68)

Oliver Kund
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast riigikogus ametivande andmist 2006. aasta 9. oktoobril osales president Toomas Hendrik Ilves koos tollase abikaasa Evelin Ilvesega Kaarli kirikus jumalateenistusel, nende kõrval istuvad president Arnold Rüütel ja Ingrid Rüütel.
Pärast riigikogus ametivande andmist 2006. aasta 9. oktoobril osales president Toomas Hendrik Ilves koos tollase abikaasa Evelin Ilvesega Kaarli kirikus jumalateenistusel, nende kõrval istuvad president Arnold Rüütel ja Ingrid Rüütel. Foto: Mihkel Maripuu

President Kersti Kaljulaid on esimene Eesti riigipea, kes keeldus oma ametisse nimetamise päeval tema auks korraldatavast tänujumalateenistusest. Mis Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku ja presidendi koostööst edasi saab, on ebaselge.

Esmaspäev, 10. oktoober. Vahetult pärast riigikogus ametivande andmist väljuvad presidendipaarid kell 15.45 lossiplatsile, kus toimub aukompanii rivistus ja mängib orkester.

Tseremooniat televisiooni vahendusel jälgiv Eesti avalikkus ei tea, et pärast põgusaid tervitusi kompaniile on president Kaljulaidil päeva esimene pikem hingetõmbepaus: alles kell 17 tuleb tal olla Kadrioru kunstimuuseumis, kus võõrustatakse ametnikke ja diplomaate õhtusöögiga.

Kommentaarid (68)
Copy
Tagasi üles