Valitsus arutab kosmoseprojektile 95 000 euro eraldamist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõravere observatooriumi teleskoop.
Tõravere observatooriumi teleskoop. Foto: Sille Annuk

Valitsus arutab homme Tõraveres asuvale Tartu Observatooriumile 95 000 euro (1,49 miljoni krooni) eraldamist.

Eelnõu kohaselt lubatakse Tartu Observatooriumil kasutada Euroopa Komisjoni rahastatava projekti «EstSpacE» raames läbiviidavate tegevuste ajutiseks rahastamiseks riigieelarve vahendeid ligi 95 tuhande euro ulatuses.

Selle raha eest toetatakse teadlaste osalemist teistes projektides ja koostööd Euroopa kosmoseagentuuriga, et suurendada Eesti kosmoseteadlaste nähtavust ning koostööd avalikkuse ja ettevõtlusega, tutvustada Eestis Euroopa kosmosepoliitikat ja osaleda aktiivselt selle elluviimisel.

Projekt «EstSpacE», mille eesmärk on tutvustada Euroopas Eesti kosmoseuuringuid, algas 1. märtsil 2008 ja kestab kuni 28. veebruarini 2011. Projekti käigus on loodud koostöövõrgustik Eesti kosmoseteadlaste potentsiaali ja kompetentsi realiseerimiseks ning toimub kosmose- ja atmosfääriuuringute aktiivne koordineerimine. Korraldatakse teadlaste vahetusi ja toetatakse Eesti teadlaste osalemist rahvusvahelistel üritustel.

Samuti on uuendatud uurimisvahendite tehnoloogilist baasi, et suurendada Eesti teadlaste võimekust osalemaks rahvusvahelistes koostööprojektides. Kosmoseuuringute ja -tehnoloogiaalaste seminaride kaudu on laiemalt tutvustatud Eesti kosmoseteadlaste kompetentsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles