Rakvere politsei aitas külmetavat jaapanlast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere keskväljak.
Rakvere keskväljak. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna varahommikul palus Rakveres eksinud külmetav jaapanlane abi politseipatrullilt, kes külalise õigetesse kätesse toimetas.

Täna hommikul kella poole seitsme ajal koputas jaapanlase välimusega mees Rakvere kesklinnas politseipatrulli auto aknale, ütles Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist Virumaa Teataja.

Külmast lõdisev mees Euroopas levinud keeli ei vallanud ja inglise keeles teadis vaid kolme sõna: no (ei), yes (jaa) ja hotel (hotell).

Politseipatrull otsustas külalisega sõita läbi kõik Rakvere hotellid ja majutusasutused.

Paraku aga andis emotsionaalselt kätega vehklev jaapanlane mundrikandjatele iga kord märku, et selleski hoones ei asu tema ööbimispaik.

Patrull andis külalise üle politseikorrapidajale, kes võttis ühendust Rakveres sumo-MMi korraldavate inimestega. Lõpuks leiti üles vajalik ametnik, kes külalise õigesse kohta viis.

Rakvere linnavalitsuse andmetel eksis täna varahommikul ära jaapanlane, kes tegi oma igahommikust sportlikku kõndimisretke, kuid unustas linnakaardi kaasa võtta ega osanud enam oma hotelli leida.

Väidetavalt on kõndimisretked kõnealuse jaapanlase igahommikune harrastus, kusjuures ta peab oma liikumise üle põhjalikku arvestust ning igal pool on tal kaasas ka sammuloendur. Eestis on ta teinud umbes 70 000 sammu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles