Soome andis Hispaaniale välja eestlasest juveeliröövli

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Soome politsei pidas kinni ja andis Hispaaniale välja Soomes torumehena töötava eestlase, keda kahtlustatakse juveelipoe röövis Cadizis mullu aprillis.

Hispaania kohus andis 45-aastase eestlase suhtes välja rahvusvahelise vahistamismääruse, kuna teda kahtlustatakse Joyería Gordillose nimelise juveelipoe röövis koos kahe kaaslasega, kirjutab Diario de Cadiz.

Röövis kahtlustatav eestlane on praegu range režiimiga Puerto II vanglas, kuhu hoitakse kõrge põgenemisriskiga kurjategijaid.

Uurimisandmetel sõitis kolmeliikmeline jõuk mullu kevadel Hispaaniasse, nähes oma jälgede segamiseks suurt vaeva. Kõigepealt tellisid nad endale reisibüroolt puhkusereisi Austria pealinna Viini. Sealt sõitis röövlitrio edasi Portugali pealinna Lissaboni ja sealt edasi Andaluusiasse Cadizi.

Mehed kasutasid liikumiseks ainult ühistransporti ja nad üritasid jääda märkamatuks, liikudes eraldi. Cadizi jõudsid nad ööpäev enne kuriteo toimepanemist ning nad lahkusid pärast röövsaagi kättesaamist kohe linnast.

Juveelirööv toimus mullu aprillis, kui kolm sõjaväeriietes kurjategijat tungis Joyería Gordillo juveeliärisse ja ähvardasid turvameest püstoliga. Kurjategija katsid juveeliäri aknad musta tekiga, et poes toimuv tänavale näha ei oleks. Seejärel purustasid nad haamriga poes olevad vitriinid ning võtsid kaasa seal olevad ehted ja hinnalised kellad. Kogu rööv võttis aega umbes kaks minutit.

Kurjategijad põgenesid sündmuskohalt esmalt jalgsi läheduses ootava auto juurde, sõitsid Canalejasse ja lahkusid esimesel võimalusel Hispaaniast.

Soomes kinni peetud mehe kaks kaaslast on siiani tabamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles