Rõivas: mingit kriisi ma ei järeldaks (1)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas.
Peaminister Taavi Rõivas. Foto: Liis Treimann

Peaminister Taavi Rõivase sõnul rapsisid sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna (IRL) ning tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE) reformierakondlastest riigikogu liikmeid riigifirmade nõukogudest tagasi kutsudes. Ta nimetab seda asendustegevuseks, millele leitakse lahendus järgmisel nädalal, valitsuskriisi valitsusjuht Tsahkna ja Ossinovski sammudest ei järeldaks.

Mida arvate sellest, et nii Margus Tsahkna kui ka Jevgeni Ossinovski otsustasid kutsuda riigifirmade nõukogudest tagasi reformierakondlastest parlamendiliikmed?

Meil oli eile (neljapäeval – toim) kabinetinõupidamisel arutelu, et kuidas oleks tulevikus võimalik riigikogu liikmeid nõukogudesse nimetada riigikogul endal, nii et kõik oleks 100-protsendilise kindlusega põhiseaduspärane. Arutelu osa oli ka see, et juhul kui me sellise korra leiame, siis seni ministrite nimetatud riigikogu liikmed tuleks tagasi kutsuda ja nimetada samad või uued inimesed nendele kohtadele riigikogu kaudu. Seda ettepanekut toetas ka õiguskantsler Ülle Madise, aga kuna kella viiest kabinetinõupidamine lõppes, sest külla tuli Soome peaminister Juha Sipilä, siis jäi arutelu poolikuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles