Järvamaa uued süütamised tekitavad küsimusi eelmiste kohta

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korduvalt kohtus kriminaalkuritegudes süüdi mõistetud Reino Peilman (pildil paremal) pääses kaks kuud tagasi vanglast välja.
Korduvalt kohtus kriminaalkuritegudes süüdi mõistetud Reino Peilman (pildil paremal) pääses kaks kuud tagasi vanglast välja. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaal taas alanud süütamised annavad põhjust küsida, kuidas lahendasid jõuametid eelmised süütamiste lained. 2013. aasta hilissuve-sügise kuuest süütamisest jõudis kohtuotsuseni üks ja 2014. aasta süütajad pääsesid tingimisi.

Tänavu juulis süüdati hoone Paide kesklinnas Tallinna tänaval, oktoobri lõpus süttis mahajäetud elumaja samuti Tallinna tänaval ja 21. septembril põles teadmata põhjusel maha Paide lähistel Väätsa vallas ajalooline Piiumetsa mõisahoone. Juulis põlenud endise KEA keskuse põlengu puhul otsib politsei praegu kahtlusalust.

Oktoobri lõpus hävinud mahajäetud elumaja puhul ilmnes, et seal oli keegi ajutiselt elutsenud, mis andis päästeameti menetlejale põhjust arvata, et tegu ei pruukinud olla tahtliku süütamisega. Piiumetsa mõis põles aga nii, et menetlejal polnud võimalik tulekahju põhjust kindlaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles