Foorid taluvad külma, elektrikatkestusi aga mitte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusfoor
Valgusfoor Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna hommikust saadik on Tallinnas Tartu maanteel ja Suur-Sõjamäe piirkonnas mitmed foorid pimedad, mistõttu tekkis küsimus, kas fooridki ei pidanud karmile pakasele vastu.

AS Signaal foorigrupi juht Peeter Toon ütles Postimees.ee'le, et külmad ilmad fooridele halvasti ei mõju, pigem teevad kurja lägased ja niisked ilmad.

«Foorikontroller on püütud teha temperatuurikindlaks, ta on ette nähtud töötama temperatuuridel isegi -40 kuni +60 kraadini, see on elektroonikapool. Ristmikul on veel kaablid, postid ja foorid. Post istub maa sees, seal on soe, aga talle ei meeldi rohkem läga. Praegune külm teeb õhu kuivaks ning seetõttu pole niiskust, mida klemmid ei kannata,» selgitas Toon.

Teisalt tõdes ta, et täna on tõesti palju foore rivist väljas. «Aga põhjuseks on hoopis see, et inimesed teevad tööd ja asju juhtub,» tõdes ta. Nimelt oli veel pärastlõunalgi Tartu maanteel hotelli ja lennujaama juures olevad neli fooriristmikku lihtsalt ilma elektrita.

«Eesti Energia alltöövõtja, kes remondib kõrgepingekaablit, sattus ka meie toitekaabli peale. Ta lubas selle lahkelt tänase päeva jooksul ära parandada,» sõnas Toon.

Siiani on foorid pimedad veel ka Suur-Sõjamäe, Kesk-Sõjamäe ja Ääsi ristmikel ning seda taas elektri puudumise tõttu. «Vastus Eesti Energia dispetšerilt kõlas: kõrgepingekaabli viga. Infotelefon vastas omakorda, et otsivad viga. Mina usaldan seda, et käivad remonttööd – aga need pole korralised, vaid avariilised, sest just kaks päeva tagasi oli korraline elektrikatkestus ja – oh imet! – täpselt samas kohas,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles