Taavi Aas: Kruuda lisahoone on ebaseaduslik

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Oliver Kruuda maja juurest riigimaale 2006. a sügisel. Nüüd on maja külge tekkinud garaaž.
Vaade Oliver Kruuda maja juurest riigimaale 2006. a sügisel. Nüüd on maja külge tekkinud garaaž. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Abilinnapea Taavi Aas kinnitas, et ärimees Oliver Kruuda Nõmme elamu põhihoonel on ehitusluba olemas, kuid selle külge rajatud garaaži kohta ei ole esitatud projekti ega antud välja ehitusluba.

«Seega on lisahoone kindlasti ebaseaduslik,» märkis Aas.

Samuti asub Kruuda garaaž linna plaanide põhjal osaliselt kõrvalasuval riigimaal. «Kui linn alustab ebaseadusliku ümberehituse kohta menetlust, teeme kindlasti ülemõõtmised, see info on praegu siiski vaid kirjaliku plaanimaterjali põhjal,» lisas abilinnapea.

Maa-amet sai eile teada, et Oliver Kruuda suur garaaž ulatub osaliselt riigile kuuluvale krundile, mille riik pani äsja müüki. Seejärel saatis amet Tallinna linnavalitsusele päringu, et saada teada, kas linn on sellele krundile ehituseks luba andnud.

Taavi Aasa sõnul tuleb lahendused probleemile leida koostöös riigiga: «Kas riik alustab ebaseadusliku ehitise kohta menetlust või mitte. Maa-amet võib selle teo eest trahvi teha.»

Samuti tuleb Aasa sõnul riigil otsustada, kas jätkab krundi müügiprotsesse koos olemasoleva ebaseadusliku ehitisega või peatab müügi ja nõuab hoone kõrvaldamist.

Maa-amet pani Kruuda maja naabrusse jääva Helbe 9b asuva 3100-ruutmeetrise elamumaa alghinnaga 3,12 miljonit krooni septembri lõpus müüki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles