Noored mehed levitavad härrasmehelikkust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander-Siim Murrik (vasakult), Sten Suurmäe ja Lauri Kepler ajavad koos ühte asja.
Sander-Siim Murrik (vasakult), Sten Suurmäe ja Lauri Kepler ajavad koos ühte asja. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ajal, kus härrasmehelikud kombed, käitumismaneerid ja vahel koguni elementaarne viisakus tunduvad olevat aegade hämarusse jäänud, on kolm Tartu ülikooli Pärnu kolledži tudengit asunud oma elustiiliblogi Valgekrae kaudu noorte seas just neid väärtusi levitama.

Valgekrae meeskonda kuulub kolm liiget: Lauri Kepler (21), Sander-Siim Murik (24) ja Sten Suurmäe (21). Noormehed selgitavad, et nende tegevus jaguneb kaheks: blogi, kus antakse näpunäiteid härrasmeheliku elustiili ja riietumise kohta, ning e-pood, mis müüb meestele mõeldud aksessuaare alates vahvatest sokkidest ning lõpetades käevõrude ja üsna edevate pintsakukaunistustega.

Kui Lauri Kepler ja Sander-Siim Murik eelmisel aastal koos Pärnu kolledžisse ettevõtlust ja projektijuhtimist õppima läksid, hakkasid nad kohe otsima võimalusi, kuidas õpingutest maksimumi võtta. Nad osalesid valikainena Ideelabori töös, kus sai ideid katsetada. Mõlemad huvitusid juba siis meeste nipsasjadest, nii oli Valgekrae loomine üsna loogiline valik. Asja uurinud, sai neile üsna pea selgeks, et omanäolisi meestele mõeldud aksessuaare kaubanduses eriti ei ole. «Kui näiteks lipse ja kikilipse on võimalik leida paljudest poodidest, siis näiteks stiilseid revääriehteid ja käevõrusid eriti ei pakuta, neid tuleb üsna pikalt taga otsida,» räägib Sander-Siim Murik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles