Valdeku koolimajast saab linnaosa sõlmpunkt

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valdeku tn 13 krundil asuv endine koolimaja rekonstrueeritakse Nõmme Majaks, kuhu saavad uued ruumid Nõmme linnaosavalitsus ja teised Nõmme organisatsioonid ning teenusepakkujad.

Täna toimus Nõmme Maja sisetööde algust tähistav üritus. «Nõmme Majja tuuakse kokku seni linnaosas laiali asuvad teenused,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «See teeb linnaosa elaniku elu palju mugavamaks - kõik olulised asjad saab edaspidi ühes kohas korda aetud.»

Nõmme linnaosavanema Tiit Teriku sõnul avarduvad uues hoones oluliselt vaba aja keskuse ruumivõimalused ning linnaosavalitsusel paranevad elanike teenindamise tingimused.

«Praegu asuvad erinevaid linnateenuseid pakkuvad asutused erinevatel aadressidel. Uude majja tuleb ka Nõmme halduskogu koosolekusaal, veel üks väiksem spordisaal ja aula, samuti mõned rendipinnad,» lausus Terik.

Valdeku 13 koolihoonet kasutati viimati 2010. aasta suvel, pärast seda on maja seisnud tühjalt. Rekonstrueerimistööd näevad ette hoone soojustamise, kusjuures fassaadi dekoorraamistik ja stalinistlik ornamentika tuleb säilitada. Ehitustööde käigus renoveeritakse kütte- ja ventilatsioonisüsteemid, korrastatakse ja soojustatakse pööning ning kelder, vahetatakse aknad ja uksed. Ehitustööd teostab Ramm Ehituse OÜ.

Ehitustööd lõpetatakse 2017. aasta kevadel ning seejärel võetakse hoone peale sisustamist kasutusse. Ehitustööde ja sisustamise kogumaksumus on ligikaudu kolm miljonit eurot.

«Eelmisel aastal lõpetasime Akadeemia tee 48 endise ühiselamu arstide ja õdede korterelamuks rekonstrueerimise ning Kloostri tee 6 hoone renoveerimise tulemusena sai endale uued ruumid Pirita linnaosavalitsus. Nüüd oleme taas rekonstrueerimas ühte hoonet, mis oli oma väljanägemiselt ja seisukorralt ajahambale jalgu jäänud,» rääkis Võrk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles