Kambakas Reformierakonnale (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas teatas, et ei lahku valitsusest ilma võitluseta.
Taavi Rõivas teatas, et ei lahku valitsusest ilma võitluseta. Foto: Liis Treimann

Võimupöörde üks peategelasi, värske Keskerakonna juht ja tulevane peaminister Jüri Ratas lobises reformierakondlasest sõbrale Kalle Laanetile kavandatava võimupöörde tegelikult juba läinud reedel läbi lillede välja. Ainult et endine kriminaalpolitseinik Laanet ei osanud siis veel midagi nii dramaatilist kahtlustada.

Laanet öelnud Ratasele, et Reformierakonna jaoks hakkab vaikselt opositsiooni hõngu tunda olema. «Eks te olete selles ise ju süüdi,» vastanud Ratas. Siis tundus see tavaline tuttavate lõõpimine.

Kolm päeva hiljem võttis Ratase pealtnäha süütu repliik Reformierakonna silmis reaalse kuju. Sotsiaaldemokraatide liidri Jevgeni Ossinovski orkestreerimisel oli salamahti sündinud selle sajandi üllatavaim poliitkombinatsioon – 17 aastat võimupartei staatust nautinud «oravatele» tehti esimest korda erakonna ajaloos tagatoa mängudes julmalt ära.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles