Tallinlane Trumpi võidust: kui ta Putiniga hakkab semmima, siis saab tulla ainult halba (14)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Donald Trumpi saamine USA uueks presidendiks tekitas Tallinna tänavatel küsitletutes erinevaid mõtteid. Mõni leidis, et uus president ei saa midagi head tuua ning kahest halvast variandist valiti halvim. Oli ka neid, kelle jaoks vabariiklaste võim tähendab igavese sõdimise ja vägikaikaveo lõppu.

«Ma arvan, et see on väga hea, kui Valges majas ja kongressis on võim samal parteil. Jääb ära see igavene vägikaika vedu, mis iseloomustas viimaseid aastaid, kui Valges Majas oli demokraat ja kongressis võimul vabariiklased,» arvas Maire.

Svetlanale USA valimised ei meeldinud. «Nii palju musta pesu,» ütles ta. Kahte kandidaati võrreldes aga leidis ta, et Donald Trump on presidendina parem valik. «Clinton on naine, 70-aastane ja liiga vana, et olla president. Donald Trump on mees ja näeb palju parem välja.­»

Seda, millisel moel mõjutab Donald Trumpi presidendiks saamine Eestit, ei osanud enamik ennustada. «Ausalt öeldes ei oska öelda, mis saab. Tulevik näitab,» nentis Tõnis ja lisas, et praegu valiti kahest halvast variandist halvim. Tema oleks valinud hoopis kolmanda variandi – Bernie Sandersi.

Timo leiab, et Eesti käekäik sõltub sellest, mida Trump teha tahab. «USA kulutab suhteliselt palju nii välispoliitiliselt kui ka sõjaliselt,» ütles ta. «Ja kuna me oleme vene külje all, siis see mõjutab meid kindlasti.»

Andres leidis, et Trumpi mõju Eestile võib olla negatiivne. «Kui ta Putiniga hakkab semmima, siis on teada, mis sealt tuleb – ainult halba.»

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles