Prokuratuur lõpetas Pärnamäe surmaavarii uurimise

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prokuratuuri kinnitusel tuvastas ekspertiis, et ööl vastu 25. oktoobrit Tallinnas Pärnamäe teel juhitavuse kaotanud ja vastu puud sõitnud Audi juht oli kaine. Kolme hukkunuga liiklusõnnetuse suhtes algatatud kriminaalmenetlus lõpetatakse.

Ööl vastu 25. novembrit juhtus Pärnamäe teel raske liiklusõnnetus, kus teelt välja sõitnud Audis hukkusid kolm noormeest – 18-aastane juht ning 18- ja 19-aastased reisijad.

Audi kaldus vastassuunavööndisse, vasak esimene ratas sattus teepervele, mille järel kaotas Audi juhitavuse. Juhil ei õnnestunud autot uuesti kontrolli alla saada ning sõiduauto paiskus teelt välja vastu puid.

Õnnetuse hetkel oli asfalt kuiv, tee valgustatud ning nähtavus hea. Autos olnud noormehed olid turvavöödega kinnitatud. Lubatud sõidukiirus sündmuskohal on 50 km/h.

Tänaseks saabunud joobeekspertiisi tulemused näitavad, et autoroolis olnud noormees oli kaine ning samuti ei olnud ta tarvitanud narkootilisi aineid. Eelmisel nädalal andis Eesti Kohtuekspertiisi Instituut ka hinnangu, mille järgi oli Audi sõidukiirus juhitavuse kaotamise hetkel ca 140 km/h.

Ringkonnaprokurör Rainer Amuri sõnul on selgunud, et roolis olnud noormees oli kaine, liiklusõnnetuse põhjuseks oli sõiduki liiga suur kiirus ning algaja juhi oskamatus autot valitseda.

Tema kinnitusel kriminaalmenetlus lõpetatakse, kuna kõik asjaolud on tänaseks välja selgitatud ning liiklusõnnetuse põhjustaja on hukkunud.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles