Šaakalite rohkus paneb lambakasvatajad muretsema

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oktoobri algul kogunesid maaeluministeeriumis lambakasvatajad, et rääkida kiskjatega seotud muredest. Kohtumisel jäi kõlama, et kui läbi aastate on lammaste murdmisega kõige enam silma paistnud hundid, siis nüüd on hakanud neile tõsist konkurentsi pakkuma šaakalid.

Seda teab Pärnumaa lambakasvataja Urmas Aava omast käest liigagi hästi, sest sel aastal on šaakal tema karjas murdnud vähemalt 21 lambatalle. Viimane tall langes kiskja ohvriks poolteist nädalat tagasi. Kahjud ulatuvad tuhandetesse eurodesse.

«Ausalt öeldes tuleb lõpetamise tunne peale,» ohkas Aava. «Varsti pole enam kohta, kus karjatadagi, sest šaakalid on igal pool, nii kodu juures kui põldude peal.» Aava sõnul liiguvad šaakalid tema talu ümber iga päev. Tihtipeale näeb ta neid oma silmaga, nüüd annavad näljastest kiskjatest aimu jäljed lumel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles