Võiduseriaali fookuses 90ndate Eesti

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Jüristo.
Tarmo Jüristo. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Vabariik 100 teledraamasarja konkursil parimaks tunnistatud projekt «Pank» käsitleb tõsielulisi sündmusi 1990ndate turbulentses Eestis. Tol perioodil toimunud ajalooliste sündmuste foonil rullub lahti inimlik draama, mille osalistel tuleb pidevalt ümber hinnata nii valuutakursse kui ka isiklikke väärtushinnanguid.

«Seal ei piirduta kaugeltki vaid ühe panga sünni ja elukaare kujutamisega, vaid võetakse vaatluse alla tollase ühiskonna teisedki kihid ning seosed nende vahel. Suurte sündmuste ja muutuste keeris puudutab erinevaid inimesi, nii võitjaid kui ka kaotajaid, mitte ainult pankureid ja poliitikuid,» iseloomustab võidutööd ekspertkomisjoni liige, Eesti Vabariik 100 juhtrühma esindaja ja lavastaja Margus Kasterpalu.

Kümneosaline draamasari «Pank» linastub ETV ekraanil Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva programmi raames alates 2018. aasta sügisest. Võidusarja stsenaristid on Eero Epner ja Tarmo Jüristo ning produtsendid Paul Aguraiuja ja Kaspar Kaljas. Keda eesti näitlejatest võidusarjas mängimas näeb, seda on praegu veel vara ennustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles