IRLi volikogu andis võimuläbirääkimistel osalemiseks heakskiidu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liit
Isamaa ja Res Publica Liit Foto: IRL

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu andis heakskiidu saadikutele osalemiseks koalitsiooniläbirääkimistel, seistes rahvuslik-konservatiivsete väärtuste eest ja seadis prioriteedid.

IRLi eesmärgiks on, et järgmise valitsuse peatähelepanu koonduks meie majanduse elavdamisele, rahvaarvu kasvatamisele ning Eesti julgeoleku tagamisele, teatas IRL-i pressiesindaja BNS-ile. Avatult tuleb ümber vaadata senist maksu-, investeerimis- ning riigiettevõtete omanikupoliitikat. Samas tuleb silmas pidada, et Eesti tööjõumaksud ei tõuseks.

IRL kavatseb jätkata senist kurssi Eesti kaitse- ja välispoliitikas, hoides kaitsekulusid vähemalt kahe protsendi juures sisemajanduse kogutoodangust ning panustada koostööle NATOs ja Euroopa Liidus. Tähtsal kohal on panustamine kaitsevõimekusse, välisesindustesse ja sisejulgeolekusse. Lisaks soovib IRL luua täiendava kaitseinvesteeringute programmi.

Pöörame tähelepanu Eesti demograafilistele väljakutsetele, tervishoius, pensionisüsteemis ning tööjõuturul. Me tahame, et Eestist saaks kasvava rahvastikuga riik, kus sündimus suureneb, tervelt elatud aastad pikenevad ja kuhu siit kord läinud inimesed pöörduksid tagasi. Jätkame riigireformi läbi viimist ning suurendame kohalike omavalitsuste tulubaasi moel, mis motiveeriks omavalitsusi ettevõtluse arendamisele senisest rohkem tähelepanu pöörama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles