Khostis lasi end õhku Talibani suitsiidiründaja

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündmuspaik Khostis.
Sündmuspaik Khostis. Foto: SCANPIX

Üheksa inimest, nende seas ka üks politseinik, sai täna surma ja 40 vigastada, kui Talibani suitsiidiründaja lasi end õhku Ida-Afganistanis Khosti linnas, teatab uudistevõrk AFP. Kohaliku tervishoiameti Amir Badsha Mangali sõnul on ka vigastatutest nelja seisund raske.


Kohaliku politseiülema Abdul Hakim Eshaqzai sõnul oli hukkunute seas nii naisi kui lapsi. Tema sõnul on Khosti linna haiglat plahvatusohvritest üle ujutatud. «Hukkunute arv tõenäoliselt kasvab,» prognoosis politseiülem. Eshaqzai andmeil plahvatas pomm Toyota kaubikus.

Talibani kõneisik Zabihullah Mujahid kinnitas AFP-le, et nemad on rünnaku eest vastutavad. «Pommipanija ründas teise politseiringkonna peakorterit ning purustas rünnaku käigus ka neli politseiautot,» teatas ta.

Sündmuskohal viibivad AFP reporteri kirjelduste kohaselt kattis seal teed veri ja inimeste kehaosad, purunenud olid ka lähedalasuvate hoonete aknad. Inimeste tükke vedeles isegi 50 meetri kaugusel kohast, kus terrorist end õhku lasi, mis reporteri sõnul annab tunnistust, et plahvatuse laeng oli tugev.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles