Leping Putini parteiga koormab sündivat valitsust (8)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtse Venemaa valimisplakat.
Ühtse Venemaa valimisplakat. Foto: Reuters / Scanpix

Tormiline valitsusvahetuse nädal toob uuele võimalikule valitsusliidule rahva armastust testides häid uudiseid, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) valijaskond ootab tulevase peaministripartei Keskerakonna kakskeelse valijaskonna jaoks väga olulise lepingu tühistamist.

12 aastat tagasi Keskerakonna ja Venemaa võimupartei Ühtse Venemaa vahel sõlmitud koostööprotokolli avalõikudes on kirjas: «Pooled tuginevad sõltumatuse, iseseisvuse, vastastikuse lugupidamise, siseasjadesse mittesekkumise, võrdsuse ja partnerluse printsiipidele.»

Põhimõtted, mis sobiksid kõigi Eesti erakondade suhu, kuid kellelgi teisel peale Keskerakonna ei ole Putini parteiga koostööpaberit ja usku nende sõnade siirusesse. Tegemist on leppega, mis päris põhjuse või vähemalt ühe ajendina on Keskerakonda seni opositsioonis hoidnud. Eriti valuline peaks olema selle leppega liitunud parteiga ühes pundis olemine IRLi valijaskonnale.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles