Mees, kes otsis valgust

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonard Cohen
Leonard Cohen Foto: Kuvatõmmis

Üks muusikaajaloo karismaatilisemaid ja omapärasemaid mehi on lahkunud. Mees, kes oli üsna salapärane ning kuidagi ajastuteülene juba oma karjääri algusest peale. Ärgem unustagem, et Leonard Cohen sündis 1934. aasta 21. septembril, mil Elvis Presley sünnini jäi veel aasta.

On ütlemata paeluv, et sõna otseses mõttes mees minevikust suutis oma sõna sekka ütelda ka 21. sajandil ning see ei mõjunudki kohatult nagu läkastav stegosaurus netimängurite kokkutulekul. Cohen oli 82, kui ilmus tema viimaseks jäänud album «You Want It Darker» ja ausalt, väga hea plaat oli. Nii et läks ja laulis, võib öelda.

Cohen oli jutuvestja, melanhoolne ja romantiline trubaduur. Juba tema esimestelt albumitelt oli selgesti kuulda kütkestavat ja stiilselt roidunud tülpimust, mis, huvitav küll, osutus elujõuliseks läbi poole sajandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles