Aktsiisitõusule päitsed pähe, konverentsiturism käima (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski (vasakult), IRLi juht Margus Tsahkna ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas laupäeva õhtul ajakirjanike piiramisrõngas. Kolm erakonda jõudsid kokkuleppele, et loomisel olev koalitsioon püüab maksumuudatustega toetada madalapalgalisi.
Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski (vasakult), IRLi juht Margus Tsahkna ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas laupäeva õhtul ajakirjanike piiramisrõngas. Kolm erakonda jõudsid kokkuleppele, et loomisel olev koalitsioon püüab maksumuudatustega toetada madalapalgalisi. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Neljapäevast saadik kestvad läbirääkimised uue koalitsioonileppe majandus- ja maksupeatüki üle on viinud asjaosalised põhimõtteliste kokkulepeteni: aktsiisid peavad hakkama majandust toetama ning osa kiratsevaid alasid tuleb taas joonele aidata.

Üks, milles kolmikliidu juhid on täiesti ühel meelel, on jõuline investeering taristusse, elamuehitusse ning veel paari ettevõtlusvaldkonda.

Taristusse investeerimise mõttekäik on lihtne: kui teha rahasüst objekti, millega on seotud mitu majandusharu, valgub raha sealt edasi mujale, kasvatades rahva ostujõudu ja suurendades ettevõtjate investeerimisvõimekust. Üks selliseid objekte võib olla Tallinna–Tartu maantee ehitus.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles