Savisaarlased suunavad Vabaerakonda valitsusse (8)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsiooniläbirääkimised
Koalitsiooniläbirääkimised Foto: Mihkel Maripuu

Eile hommikul läks Keskerakonna riigikogu fraktsiooni kogunemisel olukord teravaks. Kümmekond saadikut, kelle käitumine paneb erakonna värske juhi Jüri Ratase muretsema oma partei häälte pidamise pärast uues valitsuses, olid tema jaoks ebamugavalt nõudlikud: soovime kaasa rääkida, infot pole, miks peame saadikutena lihtsalt truudust vanduma?

Ratase mure häälte pärast on reaalne, sest muidu poleks isegi hakatud mõtlema valitsusse neljanda osalise kaasamise peale. Kui esmalt oli kolmel parteil kokkulepe jagada ministrikohad nii, et igaühele jaguks neid viis, siis nüüd võib Keskerakonnale jääda kolm ministrikohta.

Selle arvestuse puhul tuleb mängu Vabaerakond, kes on võtnud juhatuse tasandil vastu otsuse, et ollakse kas sees või väljas, kuid vahepealne variant – partei valitsusse ei mahu, aga tuleks valitsusele mõne ettepaneku hääletusel appi – kõne alla ei tule.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles